Oplossingsgerichte Kinesitherapie in Antwerpen

Waarom werken wij anders?

De filosofie achter onze behandelingen is Kinetic Control. Die oplossingsgerichte manier van werken is gebaseerd op meer dan 25 jaar onderzoek en ervaringen.

Het is een vernieuwende manier van werken, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de beperkingen en de klachten rond de symptomen, maar ook naar het totaalplaatje van het lichaam en het brein. We laten ons voeden door wetenschappelijk onderzoek gericht op bewegen.

Via bewegingsanalyses en corrigerende oefeningen zorgen we voor optimale bewegingsvrijheid met een betere aansturing vanuit de hersenen: het lichaam als de hardware en het brein als de software die alles aanstuurt. We moeten het brein ‘her-programmeren’ om optimaal te bewegen.

We snappen dat elke lichaam anders beweegt. Wat voor de ene persoon werkt, werkt niet noodzakelijkerwij ook voor een andere. Daarom is het essentieel een uitgebreid onderzoek te doen voor we met een behandeling beginnen.

Interesse in die unieke werkwijze? Onze experten staan voor je klaar met oplossingsgerichte kinesitherapie in onze praktijk in Antwerpen.

boek onze begeleiding

i-improve kinesitherapie

Onze werkwijze

 

Het onderzoek

Allereerst wordt er goed naar je geluisterd. We willen een compleet beeld hebben van je klachten en de voorgeschiedenis ervan. Vervolgens voeren we een uitgebreid houdings- en bewegingsonderzoek uit. We kijken naar je voorkeursmotoriek. Door die analyse kunnen we zien waar en in welke richtingen:

  • de pijn zich bevindt
  • er bewegingsrestricties zijn
  • compensatie bewegingen plaatsvinden
  • spierzwaktes zijn

Door dat alles samen te bekijken, kunnen we erachter komen waarom de pijn is ontstaan en/of waarom die geregeld terugkomt. Op basis van dat onderzoek stellen we een verbeterplan op.

De behandeling

Het verbeterplan is een combinatie van manuele therapie en oefentherapie.

Manuele therapie is vaak nuttig op de korte termijn. De oefentherapie is het belangrijkst voor de langetermijnresultaten. We moeten namelijk de voorkeursmotoriek aanpassen, zodat die niet constant hetzelfde weefsel blijft overbelasten. Als we geen oefentherapie geven, zul je in je oude bewegingsgewoontes blijven hervallen en waarschijnlijk zul je regelmatig dezelfde klachten ervaren. Of je wordt zo bedreven in overcompenseren dat je in andere regio’s pijn begint te ervaren.

De opvolging

Na een bepaalde periode zul je niet meer wekelijks voor een behandeling naar de praktijk hoeven te komen. Gedurende de behandelingen heb je uitleg gekregen over de oorzaak van je klachten en heb je vernomen waaraan gewerkt moet worden.

Als dat wenselijk is, worden de behandelingen in de praktijk verminderd en zul je een schema met de relevante oefeningen krijgen waarmee je thuis kunt blijven oefenen. Dat schema wordt op papier uitgeschreven of met instructievideo’s en uitleg erbij bezorgd. Er zal dan tweewekelijks of maandelijks afgesproken worden om de situatie te evalueren. Als er te weinig resultaat behaald wordt, evalueren we de situatie met een nieuw onderzoek en stellen we het verbeterplan bij.

Wij zijn experten in kinesitherapie

Met z’n allen staan we klaar om jou je fysieke vrijheid en de regie over je lichaam terug te geven.

Als je op zoek bent naar een kinesist met een andere aanpak in Antwerpen Zuid, ben je bij onze kinepraktijk aan het juiste adres.

Ontdek wie er in ons team zitten, wat hun specialiteiten zijn en wat hen als hulpverlener motiveert.

ontmoet het team

Ontmoet het team - I-Improve Kine & Coaching in Antwerpen-Zuid

Nog vragen?

Contacteer ons

  info@i-improve.be

  Museumstraat 11 (1ste verdieping)
2000 Antwerpen-Zuid
België

  03 43 500 53

  Open maandag – vrijdag
Enkel op afspraak

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
I-improve